Brīvprātīgā darba projekts – “Zaļie pirkstiņi”

Rīgas Jauno tehniķu centra Dabaszinību skola īsteno brīvprātīgā darba projektu “Zaļie pirkstiņi”. Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. 

Projekta mērķis ir veicināt senioru un cilvēku ar īpašām vajadzībām bez kustību traucējumiem interesi par brīvprātīgā darba iespējām, veidot sakoptu vidi Āgenskalna apkaimē, kā arī radīt sabiedrības izpratni par Latvijas augu daudzveidību un to pielietojumu ikdienas dzīvē. 

Brīvprātīgā darba veicēji piedalīsies interaktīvo dabas taku veidošanā un kopšanā. Brīvprātīgajiem būs iespēja apgūt zināšanas un prasmes par tādiem augiem kā garšaugi, ārstniecības, eļļas augi u.c., apmeklējot nodarbības par šo augu audzēšanu, kopšanu un to izmantošanu. Projekta ietvaros notiks regulāras tikšanās ar citiem brīvprātīgajiem un organizācijām, kas veicina brīvprātīgā darba kustību Latvijā. Noslēgumā – Dārza svētkos – atskats par projekta norisi un pateicību izteikšana brīvprātīgā darba veicējiem. 

Projekta “Zaļie pirkstiņi” īstenošanas vieta: Rīga, Ernestīnes iela 8A, laiks: no 2021. gada 19.aprīļa līdz 2021. gada 3. septembrim

Projekta koordinatore Laura Timša, Rīgas Jauno tehniķu centra izglītības metodiķe, ltimsa@edu.riga.lv  

Atsauksmes no pagājušā gada projekta “Tikšanās vieta – dārzs” dalībniekiem: 

  • “Patīkami, silti, radoši, vērtīgi.” 
  • “Man tas bija ļoti aktuāli, jo iepriekš par dārzkopību zināju ļoti maz, bet tagad esmu uzzinājusi daudz ko interesantu. Ļoti organizēts darbs. Viss bija visaugstākajā līmenī.” 
  • “Būtu labi nākošo gadu atkārtot un turpināt iesākto projektu.” 
  • “Izglītojoši, gudri, interesanti padomi. Nākošajā gadā atkārtot, lūdzu.” 
  • “Gribas turpināt. Liels paldies par jaunām zināšanām. Super speciālisti.” 
  • “Liels paldies par projektu.” 
Share This Post On
468 ad