Aicinām piedalīties Rīgas Jauno tehniķu centra Robotikas kausā 2024

Ar mērķi popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku kā arī pilnveidot bērnu un jauniešu speciālās tehniskās prasmes Rīgas Jauno tehniķu centrs (RJTC) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi organizē robotikas sacensības “Rīgas Jauno tehniķu centra Robotikas kauss 2024”.

Sacensībā piedalās tehniskās jaunrades pulciņu dalībnieki, entuziasti un robotikas klubu biedri, kuri tiek iedalīti vecuma grupās.

Papildus visiem zināmajām robotikas sacensību disciplīnām, šogad ir nākusi klāt jauna disciplīna: Brīvās konstrukcijas jeb elektronikas līnijsekotājs, kas nozīmē, ka robots var tikt būvēts no dažādiem elektronikas komponentiem un galvenais tā noteikums – tam jāspēj izbraukt trasi, sekojot melnajai līnijai.

Sacensību disciplīnas:

•             LEGO Sumo: skolēni līdz 12 gadiem

•             LEGO Sumo: skolēni no 13-18 gadiem

•             LEGO Sumo PRO

•             LEGO Līnijsekošana: skolēni

•             Līnijsekošana: skolēni

Sacensību nolikums

Reģistrācija: https://robotika.pvg.edu.lv/rjtc2024/ līdz 2024. gada 25. oktobrim plkst. 23.59, aizpildot elektronisku pieteikumu

Sacensības notiek Rīgas Jauno tehniķu centrā, Bauskas ielā 88, Rīgā, ierašanās no 9.30. 10.00 – sacensību sākums. Dalībniekiem vēlams līdzi paņemt maiņas apavus.

Sacensību disciplīnu noteikumi atbilst Latvijas Robotikas Čempionāta noteikumiem un atrodami šeit: https://robotuskola.lv/latvijas-robotikas-cempionats-noteikumi/

Informāciju sagatavoja izglītības metodiķe STEM jomā – Kristīne Mičule, kmicule2@edu.riga.lv

Share This Post On
468 ad